Українці зможуть вибирати автобусного перевізника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці зможуть вибирати автобусного перевізника

Технології&Авто
1958
Українці зможуть вибирати перевізника на міжобласних сполученнях завдяки тому, що ринок стане конкурентним. Про це повідомив директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Мінінфраструктури Віктор Сасін.
“В Україні існує кілька видів автобусних перевезень – міські, приміські, міжміські, внутрішні обласні та міжобласні. На міжобласному сполученні з’явиться вільна конкуренція, завдяки впровадженню заявочного принципу отримання дозволів на автобусні маршрути. Це означає, що на маршруті зможе працювати кілька перевізників. Наприклад, якщо на маршрут Київ – Одеса подається два перевізники, то два перевізники і будуть їздити. Це дасть право вибору для пасажира і адекватну ціну”, – розповів він.
Як уточнив Сасін, для всіх інших перевезень міністерство посилило умови конкурсного відбору, помінявши “бальну систему” відповідності.
“Раніше перевізник отримував бали за кількість працюючих у нього працівників і кількість машин. Тепер же основними критеріями стане екологічність, якість і доступність для осіб з обмеженими можливостями. Зарахування балів за такими критеріями дасть стимул перевізнику оновлювати свій рухомий склад”, – зазначив він.
Начальник профільного департаменту Мінінфраструктури додав, що в зміненому конкурсному відборі також передбачені бали за низькопідлогові автобуси, що має стимулювати перевізників замінювати маршрутки на якісні автобуси.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас