Мінрегіон хоче скасувати фіксовану зарплату для будівельників бюджетних об'єктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон хоче скасувати фіксовану зарплату для будівельників бюджетних об'єктів

Казна та Політика
297
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) України має намір скасувати фіксацію середньої зарплати для будівельників на об’єктах, що фінансуються за рахунок державного бюджету, повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе.
“У нас є пропозиція в рамках децентралізації відійти від фіксованої оплати (праці будівельників – ІФ) … Ми хочемо підготувати новий наказ і врегулювати це питання”, – сказав він на засіданні ради директорів Конфедерації будівельників України (КСУ) в середу.
На думку Л.Парцхаладзе, таке рішення покликане утримати українських будівельників від масової еміграції.
За словами екс-міністра будівництва України, члена КСУ Юрія Сербіна, профільне міністерство визначає зарплату будівельників бюджетних об’єктів. Даний показник компанія-забудовник враховує в кошторисі проекту.
“Минулого року встановили зарплату в 5,3 тис. грн, тобто менше EUR200. Будівельні організації, що працюють з бюджетними об’єктами, були змушені направляти на зарплати власний прибуток, тому що кваліфікований будівельник в Києві не буде працювати менш ніж за 15 тис. грн на місяць. Техніка і інструменти не оновлювалися, все, що закладали в кошторис, крім будматеріалів, відправлялося на зарплату для людей, щоб якось їх утримати”, – пояснив Ю.Сербін в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.
Водночас він розкритикував ідею міністерства відмовитися від фіксування зарплати для будівельників.
“Зарплата – складова собівартості будівництва бюджетних об’єктів. Без неї визначити собівартість будівництва неможливо. Якщо забудовники будуть самі визначати оплату праці будівельників, пан з психологією Войцеховського виставить зарплату в 35 тис. грн і йому не можна буде нічого сказати, оскільки ви надали йому це право” , – пояснив екс-міністр.
За його словами, диференціація зарплати залежно від регіону призведе до дисбалансу робочої сили.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас