Санкції закрили "Калашникову" понад 70% світового ринку цивільної зброї - концерн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції закрили "Калашникову" понад 70% світового ринку цивільної зброї - концерн

Фондовий ринок
2711
Введені проти АТ “Концерн “Калашников” (входить у ГК “Ростех”) санкції закрили для підприємства вхід на 70-90% світового ринку цивільної зброї, повідомляється у квартальному звіті підприємства в середу.
“Секторальні санкції, введені в 2014 році проти АТ “Концерн “Калашников” з боку США, країн Євросоюзу, Канади, Японії, Австралії та ін., мали негативний вплив на підприємство: країни-санкціонери закрили АТ “Концерн “Калашников” вхід на 70-90% світового ринку цивільної зброї”, – йдеться у звіті за четвертий квартал 2017 року.
“Здійснено відключення підприємства від міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів SWIFT, що ускладнило оплату поставок на експорт спортивно-мисливської зброї”, – йдеться також у документі.
При цьому наголошується, що “в найближчі 5-7 років ймовірність зняття даних санкцій мінімальна”.
У звіті також говориться, що зниження курсу рубля негативно позначилося на реалізації проектів технічного переоснащення ключових бізнес-напрямків концерну за рахунок зростання вартості імпортного обладнання в рублях і позикових коштів.
“Негативний вплив зниження курсу національної валюти вплинув на виробничу діяльність”, – повідомляється у квартальному звіті.
У ньому уточнюється, що “Калашников” при виробництві продукції використовує покупні комплектуючі вироби, що мають у своєму складі імпортні компоненти. “Зниження курсу національної валюти призвело до подорожчання закупівель сировини, матеріалів, ПКІ, інструменту, тощо, вартість яких залежить від курсів іноземних валют”, – йдеться в документі.
Разом з тим повідомляється, що “девальвація рубля підвищила цінову конкурентоспроможність продукції підприємства на внутрішньому і зовнішньому ринках, що пов’язано з відставанням зростання витрат, виражених у рублях, від зростання цін, виражених у валюті (можливість надання знижок із збереженням позитивної рентабельності операцій)”. З тієї ж причини, на думку підприємства, ослаблене тиск з боку імпорту цивільної стрілецької зброї на російському ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас