НБУ не раніше червня поточного року може скасувати обов'язковий продаж валютної виручки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не раніше червня поточного року може скасувати обов'язковий продаж валютної виручки

Валюта
150
Норма про обов’язковий продаж валютної виручки в розмірі 50%, термін дії якої закінчується 13 червня 2018 року, не буде скасована раніше цього терміну, – вважає голова Правління Ідея Банк Михайло Власенко.
“На нашу думку, до червня 2018 року Національний банк не буде робити жодних кроків щодо скасування обов’язкового продажу експортної виручки. Можливо, в середині літа Нацбанк протестує сценарій зниження норми обов’язкового продажу до рівня 25% або повністю його скасує, але, швидше за все, на короткий період – 3 місяці”, – сказав Михайло Власенко.
На його думку, скасування даного обмеження буде дуже позитивним сигналом для експортерів та іноземних інвесторів, оскільки вони зможуть прогнозувати свої потоки в іноземній валюті і приймати рішення про терміни продажу валюти.
“На рішення НБУ про скасування обов’язкової валютної виручки будуть впливати такі фактори як продовження співпраці з МВФ, а також девальваційна динаміка національної валюти восени, пов’язана з активною закупівлею енергоносіїв”, – сказав Голова Правління Ідея Банк.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас