Samsung займеться переробкою старих телефонів через зростання цін на кобальт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung займеться переробкою старих телефонів через зростання цін на кобальт

Фондовий ринок
790
Південнокорейська група компаній Samsung має намір зайнятися переробкою старих телефонів з метою вилучення кобальту з акумуляторів пристроїв. Про це повідомляє Прайм з посиланням на Bloomberg.
“Як стало відомо агентству, це рішення було прийнято виробником гаджетів через сильне зростання цін на кобальт. За минулий 2017 рік ціни на цей метал зросли на 235%. На думку експертів галузі, таке зростання цін на кобальт пов’язане з введенням податку на цей метал в Конго, де знаходиться до 60% всіх світових запасів кобальтових родовищ”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що підрозділ компанії Samsung SDI додатково хоче купити акції компанії, яка займається переробкою відходів. Крім цього в планах – підписати довгострокову угоду з постачальниками кобальту. З ким саме ведуться переговори з цього питання, в компанії уточнювати не стали, хоча були згадані дві провідні фірми, які займаються переробкою. Це American Manganese Inc. і Umicore SA. В даний час не тільки корейський Samsung стурбований питанням дефіциту кобальту: про брак цього металу також думають автоконцерни Volkswagen і BMW і виробник побутової техніки Panasonic.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас