Українські банки пропонують рефінансування кредитів: як обійти підводні камені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки пропонують рефінансування кредитів: як обійти підводні камені

Кредит&Депозит
1066
Українські банки пропонують рефінансування кредитів. Для погашення позики готові дати нову, на вигідніших умовах. Але про підводні камені таких угод попереджають не завжди, повідомляє “Сегодня”.
Погасити кредит на вигідніших умовах, або об’єднати декілька позик у різних банках в одну, це і є перекредитування або рефінансування. Якщо ще простіше, для виплати своєї старої позики ви берете нову, в іншому банку. І тепер вибираєте більш зручні для себе суми платежів і терміни повернення. Але чи так це на практиці?
Перш за все, потрібно уважно вивчити новий договір. Адже, незважаючи на низькі відсотки, банк може зажадати оформити щорічне страхування і різні комісійні. Але найголовніше, вам треба розібратися: як саме будуть нараховувати штрафи і пеню. Юристи нагадують: особливо уважно потрібно читати те, що надруковано дрібним шрифтом.
Для оформлення заявки на перекредитування потрібен паспорт, ідентифікаційний код і дані по старому кредиту. Але далеко не всі українські банки практикують рефінансування. Якщо ваш кредит вважають проблемним, можуть відмовити.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас