День фінансів, 13 лютого: столичне метро без Wi-Fi, Україна без траншів МВФ і "аліментні ревізори" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 лютого: столичне метро без Wi-Fi, Україна без траншів МВФ і "аліментні ревізори"

846
Поки у вівторок, 13 лютого, увага громадськості була прикута до депортації Саакашвілі, стало відомо про зміни в різних сферах життя українців.
По-перше, столична підземка залишиться без Wi-Fi. З 1 лютого 2018 КМДА розірвала угоду з компанією Mosquito Mobile, яка виграла тендер на будівництво мережі Wi-Fi в Київському метрополітені в 2014 році. Виявилося, що у інвестора закінчилися гроші.
По-друге, Україна не отримає всі транші МВФ, які планувалися в рамках програми розширеного фінансування (EFF) до 2019 року. “Враховуючи великі платежі за зовнішнім боргом, ясно, що Україні необхідно продовжувати співпрацю”, – заявив радник прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
По-третє, ціни на бензин і дизпаливо продовжують знижуватися. З 12 по 13 лютого кілька мереж АЗС знизили ціни на паливо в межах 50 копійок за літр. Однак, як відзначають наші читачі, після того, коли пальне з кінця літа минулого року зросло в ціні на 24%, зниження ціни на кілька копійок здається “навіть не смішним”.
По-четверте, Гройсман заявив, що настав час переглянути норми будівництва доріг. “Ми залучаємо мільярди на модернізацію доріг, але виникає питання про будівельні норми. Нам потрібно змінити будівельні норми – швидко. Потрібні нові проекти та будівельні рішення – для ефективного використання коштів”, – заявив голова уряду.
По-п’яте, долар на міжбанку вже другий день торгується нижче ніж 27 грн. Більшість угод на міжбанківському валютному ринку 13 лютого, за оцінками учасників ринку, було здійснено за курсом 26,69 UAH/USD.
І наостанок, в Україні створять штаби, які будуть контролювати стягнення аліментних боргів. До кінця лютого ревізори повинні проінспектувати всі регіони країни. У майбутньому такі вилазки служба буде здійснювати регулярно, повідомив заступник міністра юстиції.
***
Якщо аліменти раптом ви платите у криптовалюті, тут можна подивитися, що станеться з курсом bitcoin за версією JPMorgan. А тут можна дізнатися на що краще обміняти їх, щоб замовити послуги в даркнеті.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас