Uber поділилася подробицями розробки системи літаючих таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber поділилася подробицями розробки системи літаючих таксі

Технології&Авто
332
Ідея про повітряні таксі Uber жива і продовжує розроблятися. Голова цього напряму Джастін Ерліх поділився деякими подробицями з Techcrunch. Так, попервах на таксі не можна буде полетіти далі ніж 100 км, і воно не зможе прилетіти за пасажиром додому, а забере його з найближчого пункту посадки.
Ідея повітряного таксі залишилася колишньою. Без пробок і непотрібних втрат часу пасажир зможе потрапити в потрібне місце. Але використовувати цю ідею планують в двох форматах: в межах міста і для міжміських польотів. Ерліх наводить як приклад Лос-Анджелес, в аеропорт якого дуже важко потрапити через затори. UberAir спростить це завдання — це перший формат. Другий формат — подорож з Лос-Анджелеса, наприклад, у центр Сан-Хосе. Тут більшою проблемою є вже не затори, а відстань. І UberAir повинен допомогти швидко подолати її.
На відміну від традиційного Uber, версія Air буде в повному сенсі цього слова працювати у форматі економіки спільного споживання. Це означає, що пасажир, швидше за все, полетить в аеропорт не один, а з тими, з ким йому по дорозі. Компанія вдається до цього, щоб зробити польоти доступними для масового споживача. При ідеальній ситуації, кажуть в Uber, користувач не повинен помітити стрибка цін при переході на літаючий транспорт.
Що стосується вигляду літаючих таксі, то це буде гібрид вертольота і літака. Ерліх каже, що не вважає правильним називати цей транспорт літаючими автомобілями, тому що термін може ввести в оману людей. Все-таки ці апарати нездатні пересуватися дорогами загального користування, їм потрібні майданчики для посадки і зльоту. Він запропонував знайти для їхнього транспорту інше визначення. Також це пов’язано з тим, що до справжніх літаючих автомобілів, що стартують із звичайної дороги, ще дуже далеко. А те, що робить Uber може з’явитися вже в найближчі роки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас