Fitch присвоїло кредитний рейтинг ще одному українському місту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch присвоїло кредитний рейтинг ще одному українському місту

Казна та Політика
577
Міжнародне рейтингове агентство Fitch присвоїло Одесі довгостроковий рейтинг у національній та іноземній валюті дефолту емітента на рівні В-.
Про це йдеться у прес-релізі агентства.
Зазначимо, що відповідно до шкали Fitch рейтинги групи В означають наявність певних кредитних ризиків при обмеженому запасі міцності.
Прогноз щодо рейтингу – стабільний. Рівень рейтингу підтримується позитивними очікуваннями Fitch, що місто збереже хороші операційні результати в середньостроковій перспективі.
Відзначається, що рейтинги також врахували очікуваний низький прямий борг Одеси в середньостроковій перспективі, а також низькі умовні зобов’язання, що випливають з гарантій, виданих муніципальним компаніям.
Крім того, рейтинги відображають слабке інституційне середовище для внутрішніх інвесторів в Україні, що призводить до невизначених перспектив зростання.
При цьому, Одеса веде переговори з українським банком щодо залучення п’ятирічного кредиту.
Місто у 2018 році також має намір надати державним підприємствам близько 860 млн грн фінансових гарантій (у 2017 році – 1,3 млрд грн).
Кошти будуть спрямовані для інвестицій, розрахунків за зобов’язаннями підприємств, а також на покриття їхніх збитків, зумовлених перевищенням витрат на послуги, що надаються, над тарифами на ці послуги.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас