НКРЕКП оштрафувала дочку "Київгазу" на чверть мільйона гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП оштрафувала дочку "Київгазу" на чверть мільйона гривень

Фондовий ринок
279
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, оштрафувала на 255 тисяч гривень дочірню компанію “Київгазу” за порушення ліцензійних умов з постачання природного газу. Відповідне рішення було прийнято на засіданні НКРЕКП.
Так, комісія прийняла рішення про накладення штрафу на “КиївГазЕнерджи” за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом.
Зокрема, у компанії є борги за друге півріччя 2015 року та 2016 рік перед “Нафтогазом України”, “Укртрансгазом”, “Київгазом” та “Загрей Технологією” за отримані обсяги природного газу та послуги з його транспортування.
Крім того, “КиївГазЕнерджи” не виконував вимог про надання фінансової звітності ліцензіатами НКРЕ за 2015 і 2016 роки.
Також дочка “Київгазу” в серпні, вересні, листопаді 2015 року та січні 2016 року не виконала вимогу щодо створення страхового запасу природного газу – він був відсутній в ПСГ “Укртрансгазу”.
“КиївГазЕнерджи” порушила порядок проведення розрахунків за спожитий природний газ (за друге півріччя 2015 року і 2016) і здійснила низку інших порушень.
“З огляду на зазначене Департамент ліцензійного контролю запропонував прийняти постанову, якою на “КиївГазЕнерджи” накладається штраф у розмірі 255 тисяч грн”, – йдеться в обґрунтуванні до проекту рішення.
Крім того, компанію зобов’язали до 1 березня 2018 року надати НКРЕКП фінансову звітність за 2016 рік, а до 1 червня 2018 року виконати в повному обсязі фінансові зобов’язання перед НАК “Нафтогаз України” і ТОВ “Загрей Технологія” відповідно до умов укладених договорів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас