General Motors закриє завод в Південній Кореї в травні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors закриє завод в Південній Кореї в травні

Фондовий ринок
339
Американський автовиробник General Motors закриє завод в Південній Кореї.
Як оголосила у вівторок GM Korea, розташоване в прибережному місті Кунсан підприємство припинить роботу в травні. Витрати компанії складуть $850 млн. Це рішення торкнеться близько 2 тис. працівників.
На підприємстві вироблялося всього близько 7% з 520 тис. автомобілів, які GM Korea випустила в 2017 році. У компанії є ще три автомобільні заводи в країні, а також кілька підприємств, що випускають двигуни, і інженерні центри.
Це ще один крок в рамках глобальної і масштабної програми головного виконавчого директора GM Мері Барра з оптимізації та зменшення розмірів компанії, яка закрила, скоротила або продала неприбутковий бізнес в Індії, Росії, країнах Західної Європи та Південно-Східної Азії, зазначає Dow Jones. Американський автовиробник стає все більш залежним від китайського ринку, де він продає більше машин, ніж в будь-якій іншій країні.
GM, що колись домінувала на глобальному авторинку, стала істотно меншою під управлінням М. Барра і тепер займає четверте місце після Volkswagen AG, Toyota Motor Corp. і альянсу Nissan Motor Co. і Renault SA за обсягом продажів машин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас