Литва має намір до 2019 р. розділити "Литовську залізницю" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва має намір до 2019 р. розділити "Литовську залізницю"

Світ
374
Кабінет міністрів Литви в понеділок схвалив поділ держкомпанії Lietuvos gelezinkeliai (“Литовська залізниця”) на три самостійні підприємства, повідомляє BNS.
Ці компанії будуть займатися пасажирськими перевезеннями, вантажними перевезеннями та управлінням інфраструктурою. Всі вони будуть знаходитися в управлінні Lietuvos gelezinkeliai.
Міністр комунікацій та транспорту Рокас Масюліс сказав журналістам після засідання уряду, що реорганізація залізничного оператора повинна завершитися до кінця 2018 року, а потрібні для цього зміни в законодавстві будуть представлені навесні.
“Буде підготовлено план дій, у якому попередньо за рік буде реалізоване це завдання (поділ залізничного оператора – ред.)”, – у свою чергу заявив журналістам голова Lietuvos gelezinkeliai Мантас Бартушка.
За його словами, реорганізація компанії може вимагати окремих правових актів, які повинні бути ухвалені урядом і парламентом.
При цьому Р. Масюліс підкреслив, що ухвалене урядом у понеділок рішення не є кроком до приватизації Lietuvos gelezinkeliai.
Залізничний пакет ЄС передбачає, що держави-члени ЄС можуть обрати модель управління сектором залізничного транспорту. Положення директиви про неупередженість, незалежність та фінансову прозорість керуючого залізничною інфраструктурою повинні бути включені в нормативно-правові акти Литви до кінця грудня.
Литовський Мінтранс раніше відзначав, що з метою підвищення ефективності управління розглядалися три ймовірні моделі: нинішня модель вертикально-інтегрованої компанії, модель часткового поділу та модель повного розділення компанії на три окремі підприємства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас