США мають намір приватизувати МКС до 2024 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США мають намір приватизувати МКС до 2024 року

Світ
831
Адміністрація Дональда Трампа збирається відмовитися від державного фінансування МКС, передавши витрати на її експлуатацію приватним підприємствам, повідомляє Engadget.
Уряд США планує припинити фінансування Міжнародної космічної станції до 2024 року. На її обслуговування NASA щороку отримує $3-4 млрд з державного бюджету, і зменшення цих витрат стане величезним кроком назад для всього космічного агентства. Проте Дональд Трамп не планує повертати станцію з орбіти, оскільки сподівається, що фінансування МКС візьме на себе приватний сектор.
«NASA буде розширювати міжнародні та комерційні партнерства протягом наступних семи років, з тим щоб забезпечити безперервний доступ людей і їх присутність на низькій навколоземній орбіті», — йдеться у відповідній проектній документації, опублікованій в The Washington Post.
Для того, щоб перевести МКС з державного балансу в приватний сектор, адміністрація Трампа закладе $150 млн у проект бюджету на 2019 фінансовий рік. Такі гроші знадобляться для «забезпечення розвитку та становлення комерційних структур і можливостей» для подальшої приватизації МКС.
Швидше за все, ця ініціатива викличе низку протестів не тільки в США, але і у всьому світі. МКС спочатку замислювалася як проект, що дозволяє урядам багатьох країн співпрацювати між собою, і американський уряд завжди відігравав одну з головних ролей у цьому проекті. Яким чином можна приватизувати те, що було створено спільними зусиллями? Та і приватним компаніям може бути абсолютно невигідно інвестувати в об’єкт, який належить кільком власникам, а його використання регулюється цілою низкою міжнародних договорів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас