В Україні з'явилася перша платформа P2P-кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явилася перша платформа P2P-кредитування

Фінтех і Картки
10414
Глобалізація стирає кордони між країнами і континентами, пов’язуючи один з одним безпосередньо жителів віддалених куточків Землі. Ці процеси стосуються усіх сфер життя та бізнесу. На противагу традиційним службам таксі та регулярних перевезень з’явилися Uber і BlaBlacar — тут водій і пасажир зв’язуються безпосередньо. Позбутися посередників при бронюванні житла в іншому місті або країні допомагає сервіс Airbnb. Фінансова сфера також відреагувала на загальносвітові тенденції — на зміну традиційним банківським кредитам прийшло P2P-кредитування.
Чому це вигідно?
Кредитування P2P (peer-to-peer) по-іншому називають одноранговим або кредитуванням рівних. Як випливає з назви, позичальниками та інвесторами найчастіше виступають фізичні особи. При цьому між ними відсутній посередник у вигляді банку, що дозволяє встановлювати адекватні процентні ставки і визначати оптимальну суму вкладу.
Онлайн-майданчики надають можливість диверсифікувати вклади, інвестуючи потроху в різні заявки. Ті, хто вирішують фінансувати, можуть вибудовувати власну стратегію, спираючись на кредитні рейтинги позичальників. У позичальників натомість з’являється реальна можливість отримати необхідну суму без зволікань і під прийнятний відсоток.
А як у них?
Першопрохідцями у світі P2P-кредитів виступили Велика Британія і США. Перший такий майданчик був створений 2005 року і передбачав виключно споживчі позики. На сьогодні спектр доступних кредитів не обмежується нічим, на онлайн-майданчики приходять великі компанії, зростає потреба в корпоративному фінансуванні.
Популярність цього напрямку відзначають і експерти. Так, 2012 року, через кілька років після великої фінансової кризи, світовий обсяг P2P-кредитування становив приблизно 1,2 млрд доларів. У 2017 році аналітики називали цифру 64 млрд доларів. А до 2020 року, за прогнозами компанії Morgan Stanley, ринок досягне вже 300 млрд дол.
З 2016 року, коли за рівноправним кредитуванням стали все частіше звертатися представники малого і середнього бізнесу, цей фінансовий сектор почав стрімко зростати — на 53% за рік. Зараз аналітики говорять вже про 120% середньорічного приросту. І причин для зупинки наразі не спостерігається.
P2P-кредитування стало доступне українцям
В Україні цей ринок тільки починає розвиватися. На нього звертали увагу банки, але через падіння рівня довіри до банківської системи в цілому спроба успіху не мала. Повинна була з’явитися незалежна платформа прямого кредитування (від людини до людини). Першою в Україні платформою прямого Р2Р-кредитування без посередників став FinHub. Вивчивши найкращий світовий досвід успіхів і помилок, компанія змогла створити висококласний сервіс, який є реальною альтернативою традиційному кредитуванню. Безпечний процесінг платіжних засобів з використанням найсучасніших технологій здійснюється спільно з партнерами TASLink і АТ «ТАСКОМБАНК».
Позичальникам звертатися до FinHub вигідно тому, що:
  • можна оформити як довгостроковий (до 15 тис. грн до 1 року), так і короткостроковий (до 5 тис. грн до 30 днів) кредит
  • вартість кредиту значно нижча в порівнянні з сервісами онлайн-кредитів і банками;
  • немає необхідності навіть виходити з дому — процедура оформлення заявки, скорингу та нарахування коштів проходить онлайн;
  • для оформлення потрібні лише паспорт та ІПН;
  • відсутні приховані платежі, комісії тощо, що зазвичай пропонують банки і що впливає на суму кредиту;
  • погашення позики також проводиться онлайн через особистий кабінет.
Інвесторам працювати з FinHub вигідно тому, що:
  • реальний сучасний і простий спосіб примноження своїх доходів (прибутковість до 300% річних);
  • велика кількість заявок дозволяє диверсифікувати ризики;
  • інвестиції від 500 грн;
  • недобросовісні позичальники відсіваються на етапі автоматичного скорингу від FinHub;
  • у заявках на кредит доступні всі ключові дані (соціально-демографічні параметри, рівень доходів тощо), що дозволяють вибудовувати зважену інвестиційну стратегію.
Завдяки FinHub українці зможуть повною мірою оцінити переваги нового виду фінансових послуг — Р2Р-кредитування. Ефективність цього напрямку визнав весь світ, економічно взаємодіяти безпосередньо, використовуючи національну валюту, тепер зможуть і мешканці України.
Ласкаво просимо в сучасність ринку фінансових послуг.
Реєструйтеся на першій в Україні платформі прямого Р2Р-кредитування без посередників FinHub вже сьогодні https://finhub.ua/.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас