У КМДА озвучили значну суму, яку витратять на модернізацію тепломереж Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА озвучили значну суму, яку витратять на модернізацію тепломереж Києва

Казна та Політика
1143
Система теплопостачання Києва вимагає тотальної модернізації, в найближчі десять років на її модернізацію необхідно буде витратити до $1 млрд коштів.
Про це сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв в інтерв’ю Delo.ua.
“Ми розробляємо 10-річну програму модернізації теплового господарства, яка буде включати техніко-економічне обгрунтування для залучення зовнішнього фінансування. За попередніми оцінками, щоб досягти задовільного технічного стану теплового блоку, необхідно близько $1 млрд на 10 років”, – сказав Пантелеєв.
Заступник голови КМДА переконаний, що міський бюджет братиме участь у модернізації теплових мереж, що належать громаді міста і від стану яких залежить тепло- і водопостачання.
“Ми також плануємо залучати кошти міжнародних фінансових організацій. Хороший досвід у цьому плані вже мають Харків, Вінниця і Житомир, які працюють зі Світовим банком”, – додав чиновник.
Завдання цього року – закласти фундамент, розробити програму модернізації мереж.
Нагадаємо, що в квітні 2018 договір з Київенерго, якою володіє Рінат Ахметов, завершується, тому постачати тепло і гарячу воду киянам буде саме КП Київтеплоенерго.
КМДА запропонувала міській раді внести в статутний капітал комунального підприємства Київтеплоенерго 7420000000 грн – щоб забезпечити перехід міських тепломереж в управління міста, закупівлю матеріалів для ремонтів і внести аванс за природний газ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас