Робота понаднормово: як часто українці затримуються на роботі (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота понаднормово: як часто українці затримуються на роботі (опитування)

Особисті фінанси
1129
Згідно з опитуванням Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, 40% респондентів відповіли, що їм доводиться затримуватися кілька разів на тиждень, пише “Сьогодні”.
Водночас 27% працюють понаднормово кілька разів на місяць. Щодня затримуються 14% опитаних. Кілька разів на рік доводиться залишатися на роботі після закінчення робочого дня 6% працівників. І лише 13% респондентів ніколи не затримуються на роботі.
Найочевидніша з об’єктивних причин затримок на роботі – виробнича необхідність. Це може бути важливий проект, роботу над яким необхідно закінчити до певного терміну, або критична ситуація, що загрожує звільненням працівника або ставить під сумнів існування самої компанії або якогось відділу.
При цьому часто співробітник отримує бонус або відсоток тільки після виконання визначеного обсягу робіт.
Ще однією об’єктивною причиною можна вважати економічну кризу, коли багато хто боїться втратити роботу. Затримуючись, співробітник ніби “додає собі ціну”, показуючи відданість компанії.
Варто відзначити і відсутність особистого простору в офісах типу open space. Там пізній вечір або ранок – це час, коли можна працювати, не відволікаючись на дзвінки, розмови і тріск клавіатур колег. До того ж деяких працівників може відволікати сама наявність колег на відстані витягнутої руки, а частина робочого часу може йти на каву і перекуси, тому доводиться надолужувати у неробочий час. Хоча багато чого залежить від уміння концентруватися на завданнях, розподіляти час, вибудовувати робочу комунікацію.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас