МЗС: Київ не дає підстав для припинення безвізу з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Київ не дає підстав для припинення безвізу з ЄС

Казна та Політика
584
Україна поки не дає Брюсселю підстав для призупинення дії безвізового режиму з Євросоюзом. Про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев. Зокрема, що за час дії безвізу не спостерігалося зростання випадків відмови у в’їзді на кордоні, зростання числа нелегалів на території ЄС, а також збільшення кількості прохачів притулку з України.
“Наступний критерій – зниження рівня співпраці країни з ЄС у сфері реадмісії, тут у нас теж усе гаразд. Ще один тригер – зростання ризиків для громадського порядку або внутрішньої безпеки держави-члена, зокрема, істотне зростання кількості тяжких злочинів або терористичних злочинів в третій країні, тобто в нашому випадку – в Україні. Тут, сподіваюся, також погроз не буде”, – зазначив Погорельцев.
Водночас він згадав про останній критерій – відхід третьої держави від критеріїв, в результаті виконання яких було запроваджено безвізовий режим.
За словами чиновника, МЗС зараз старанно працює над введенням безвізового режиму з країнами так званого шенгенського “білого списку” – з тими, чиї громадяни мають право безвізового в’їзду в Євросоюз.
“Ми розраховуємо на результат найближчим часом. Ми робимо все можливе, щоб досягти “цифри 100”, яку назвав президент – тобто щоб українці з біометричними паспортами змогли подорожувати без віз в 100 країн світу. І цього реально досягти”, – зазначив Погорельцев.
Зокрема, ведуться переговори з державами Перської затоки – це Бахрейн, Катар, Кувейт, Оман і Саудівська Аравія.
Крім того, за його словами, МЗС має на меті взаємне скасування візових вимог з Колумбією, Уругваєм і Перу. “Є проекти угоди про безвіз з Багамськими островами, Вануату, Кірібаті, Маршалловими островами, Палау, Самоа, Соломоновими островами, Тринідадом і Тобаго. З країн, великих за розміром – Мексика, Таїланд”, – додав дипломат.
Одночасно воно уточнив, що не у всіх випадках мова йде саме про безвіз. Наприклад, з Катаром мова йде про варіант отримання візи по прибутті, в аеропорту.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас