Стало відомо, коли "Картка киянина" почне працювати як електронний квиток в муніципальному транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли "Картка киянина" почне працювати як електронний квиток в муніципальному транспорті

Казна та Політика
476
“Карткою киянина” з квітня 2018 року, коли в столиці запрацює єдиний електронний квиток, можна буде користуватися як проїзним не тільки в метро, ​​міській електричці і швидкісному трамваї, але в тролейбусах і трамваях, повідомила прес-служба компанії UNIT.
Відповідно до прес-релізу компанії, щоб скористатися “Карткою киянина” як електронним квитком, необхідно просто прикласти її до валідатора – пристрою для зчитування даних з електронних документів, які будуть встановлені в салонах громадського транспорту. Після цього поїздки будуть списані з картки. У разі, якщо пасажир має право пільгового проїзду, то через соціальний додаток “Картки киянина” пільга буде зчитана автоматично.
“Транспортний модуль “Картки киянина” дає можливість вести облік і ідентифікувати пасажирів міського муніципального транспорту. На підставі цих даних перевізники зможуть отримувати з міського бюджету повну компенсацію за проїзд пільговиків. Використання даної платформи дозволить уникнути неточностей і похибок у формуванні статистики, спростить систему розрахунку між КМДА та комунальним транспортом”, – зазначила менеджер проекту “Картка киянина” Аліна Максименко.
Також наголошується, що завдяки автоматизації обліку пасажирів і надання пільг, з тіні можна вивести значну частину коштів, отриманих від продажу “сірих”. Крім того, найближчим часом компанія UNIT планує запустити мобільний додаток проекту – спочатку на платформі iOS, а пізніше на Android. Завдяки новій платформі у користувачів з’явиться можливість купити електронний квиток на своєму смартфоні і переглядати статистику поїздок за “Карткою киянина”.
“Картка киянина” – повноцінна банківська картка з рядом додаткових функцій, які автоматизують і впорядковують механізм надання пільг, їх облік та адресність, створюють зручні сервіси для всіх жителів міста. Містить такі модулі: транспортний, комунальний, медичний, торговий, освіта, культура, адмінпослуги, цифровий підпис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас