На створення телемедицини в Україні підуть мільярди - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На створення телемедицини в Україні підуть мільярди - Порошенко

Казна та Політика
1884
Президент Петро Порошенко заявив, що на розвиток телемедицини в Україні будуть спрямовані значні фінанси, в чому допоможе фінансування Світового банку і канадських партнерів. Про це він сказав на зустрічі з канадською делегацією, передає “Сегодня”.
Він зазначив, що частина коштів, виділених на реформи в Україні, піде на освоєння телемедицини.
“Канцлер Німеччини Меркель обіцяла мені надати доступ до передових технологій телемедицини в Німеччині. І я не відкидаю, що в майбутньому Німеччина приєднається до нашого партнерства. Але ми чекати не будемо. Ми йдемо вперед. 700 млн доларів надала нам Канада для проведення реформ в Україні, понад 12 млрд доларів за 25 років Світовий банк надав Україні для підтримки реформ. І зараз принципова позиція – в тому числі і частину грошей на медицину від Світового банку, ми домовилися, переспрямуємо на реформу сільської медицини, на створення телемедицини. Дуже вдячний нашим канадським партнерам, які підтримали мою програму з розвитку сільської медицини, і Світовому банку. Разом вони надають нам необхідну допомогу для формування в Україні телемедичної мережі”, – Порошенко
Також він нагадав, що раніше на програму з розвитку сільської медицини було виділено 4 млрд грн – з конфіскованих “грошей Януковича”. Також, за його словами, на 2018 рік додатково на сільську медицину закладений ще 1 млрд грн.
“Впровадження телемедицини – це сучасна технологія з медичного обслуговування в сільській місцевості, а також ефективна світова практика. За даними Deloitte, в 2020-му очікується близько 100 млн звернень до лікарів з використанням засобів телемедицини по всьому світу”, – підкреслив глава держави.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас