Стало відомо, коли Нафтогаз розпочне купувати російський газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли Нафтогаз розпочне купувати російський газ

Енергетика
1122
НАК “Нафтогаз України” може почати закупівлі природного газу у російської компанії “Газпром” вже в березні цього року.
Про це повідомив голова правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв, передають Українські новини.
“Ми провели кілька раундів переговорів. Ми сподіваємося протягом цього місяця на імплементацію рішення (Стокгольма) в частині контракту купівлі-продажу. Ми сподіваємося, що це дасть можливість вже в березні почати закупівлі газу у “Газпрому”, – сказав Коболєв.
Він додав, що вже є документ, який близький до того, що буде підписаний між “Нафтогазом” і “Газпромом” (контракт із закупівлі газу).

Довідка finance.ua:

  • “Нафтогаз України” розпочав з російським “Газпромом” судовий розгляд справи щодо двох контрактів: по транзиту російського газу в ЄС через територію України та купівлі-продажу Україною російської газу.
  • 1-го червня 2017 року Стокгольмський арбітраж прийняв проміжне рішення на користь “Нафтогазу”, переглянувши ціни за укладеним у 2009 році контрактом на закупівлю газу у російського монополіста з урахуванням ринкових умов.
  • У результаті Стокгольмський суд скасував вимогу “Газпрому”, згідно з якою Україна повинна була кожен рік купувати 52 млрд. кубометрів газу, або оплачувати його вартість, при цьому не вибираючи весь обсяг (принцип “бери або плати”).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас