Нафта дорожчає на даних API про несподіване зниження запасів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на даних API про несподіване зниження запасів у США

Енергетика
343
Світові ціни на нафту у вівторок зростають на тлі даних Американського інституту нафти (API) про несподіване тижневе зниження запасів “чорного золота” в США, а також при підтримці з боку корекції на американському фондовому ринку після сильного падіння, свідчать дані торгів.
Станом на 06.18 за Києвом вартість квітневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,75%, до 67,36 долара за барель. Березневі ф’ючерси на нафту марки WTI подорожчали на 0,82%, до 63,91 долара за барель.
Підтримку цінам на нафту надають дані API про те, що запаси нафти в США за підсумками минулого тижня скоротилися на 1,05 мільйона барелів до 418,4 мільйона барелів, хоча аналітики чекали зростання на 2,5 мільйона барелів.
Тепер інвестори чекають даних Міненерго США про запаси нафти в країні, які будуть опубліковані пізніше в середу. За прогнозами, комерційні запаси нафти в США за минулий тиждень зросли на 3,189 мільйона барелів після зростання на 6,776 мільйона тижнем раніше.
Крім того, додатковим позитивним фактором для світового нафтового ринку в середу є корекція на біржах США за підсумками вівторка після різкого падіння в понеділок. Зокрема, основні фондові індекси США у вівторок зросли на 1,8-2,3%.
Водночас підвищення цін на нафту може бути нестійким. Як зазначає агентство Рейтер, багато аналітиків попереджають про ризик зниження цін на нафту на тлі нестабільності на фінансових ринках і через ослаблення сезонного попиту на сировину.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас