Омелян розповів подробиці 7-мільярдного китайського кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян розповів подробиці 7-мільярдного китайського кредиту

Кредит&Депозит
2042
Україна наразі веде переговори із китайською стороною щодо залучення 7 мільярдів доларів для реалізації ряду інфраструктурних проектів.
Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив під час прес-конференції у вівторок.
“Під час засідання українсько-китайської комісії, яке відбулося у грудні минулого року, обговорювалася можливість залучення китайських чи то кредитів, чи то інвестицій в розмірі орієнтовно 7 млрд доларів”, – сказав міністр.
“Дійсно, ця цифра прозвучала. Водночас, перелік об’єктів з нашого боку по лінії інфраструктури сформований, ми знаходимося в переговорному процесі з китайською стороною”, – заявив Омелян.
Він також повідомив, що влітку поточного року відбудеться його візит до Китаю, де планується більш детально обговорити цей проект з китайськими партнерами.
“Є маса цікавих напрямків. Це співпраця по лінії Укрзалізниці щодо виготовлення локомотивів, концесійні дороги та мости, морські порти, бо вони серйозно розглядають Україну як частину економічного Шовкового поясу”, – сказав міністр.
“При цьому ми повинні стратегічно визначитися, в якому форматі ми співпрацюємо і якою є вартість цього проекту”, – додав він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас