Ціни на нафту втрачають понад 1% на тлі падіння на світових фондових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту втрачають понад 1% на тлі падіння на світових фондових ринках

Енергетика
395
Вартість нафти у вівторок вранці знижується більш ніж на 1% на тлі значного зниження на світових фондових ринках, свідчать дані торгів.
Станом на 7.35 за Києвом вартість квітневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 1,08%, до 66,89 долара за барель, ціна березневих ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 1,09%, до 63,45 долара за барель.
Глобальні ринки переживають серйозне падіння, у тому числі фондові. Американські індекси закрилися в понеділок зниженням на 3,8-4,6%, європейські – на 0,8-1,5%. Біржі Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) зараз дешевшають у середньому на 3-5%, при цьому японський Nikkei 225 – більш ніж на 6%. Таке синхронне падіння свідчить про розпродаж ризикових активів, вважає низка аналітиків.
У США гравці ринку скидали акції в очікуванні змін на борговому ринку країни. У п’ятницю міністерство праці США повідомило про зростання погодинної зарплати майже на 3% в річному вираженні. Інвестори порахували, що ці дані можуть стати ознакою прискореної інфляції, що може призвести до зростання прибутковості держоблігацій США і збільшує шанси на додатковий підйом ставки ФРС в поточному році.
“Раптово інфляція стала одним з найбільш обговорюваних питань на ринках”, – цитує агентство Рейтер думку аналітиків J. P. Morgan.
Агентство відзначає також і сезонний вплив того, що багато НПЗ закриваються на період технічного обслуговування, що знижує попит на сировину.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас