Можливе зростання ціни на газ для населення: експерт розповів про наслідки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Можливе зростання ціни на газ для населення: експерт розповів про наслідки

Енергетика
1825
Зростання вартості природного газу для населення з 1 квітня цього року на 62% в порівнянні з нинішньою ціною призведе до збільшення кількості родин-субсидіантів з 9,6 млн, зареєстрованих у 2017 році, до 11-12 млн.
Таку думку висловив кореспонденту УНІАН директор аналітично-дослідницького центру “Інститут міста» Олександр Сергієнко, коментуючи опубліковану в ЗМІ інформацію про те, що проект фінансового плану національного нафтогазового холдингу «Нафтогаз України» на 2018 рік містить положення про підвищення на 62% ціни газу для населення з 1 квітня.
«Минулого року за субсидіями звернулося 9,6 млн сімей. Якщо збільшити вартість газу, то це обов’язково потягне за собою тарифи на централізоване опалення і вартість газу для виробництва електроенергії на теплоелектростанціях. Ймовірно, що при збільшенні ціни за субсидіями звернеться не 9,6 млн сімей, а 11-12 млн сімей», – сказав він.
За словами Сергієнка, борги населення за газ становлять найбільшу частку в структурі загальної заборгованості за житлово-комунальні послуги.
«За минулий рік ця заборгованість збільшилася вдвічі. Очевидно, що населення не здатне платити за такими цінами», – зазначив експерт, додавши, що збільшення ціни на 62% призведе до того, що чотири з п’яти українських сімей залежатимуть від допомоги держави.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас