Мешканці окремих квартир не зможуть скористатися програмою "теплих кредитів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мешканці окремих квартир не зможуть скористатися програмою "теплих кредитів"

Особисті фінанси
1203
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження має намір виключити надання компенсації за програмою стимулювання енергоефективних заходів (програма “теплих кредитів”) для мешканців окремих квартир в багатоквартирних будинках.
Про це йдеться у відповіді на запит агентства Українських Новин.
Згідно з нею, Держенергоефективності вже розробило проект постанови Кабміну про порядок використання коштів за програмою “теплих кредитів”, без ухвалення якого програма не зможе відновитися.
“Враховуючи обмеження видатків державного бюджету в 2018 році, на реалізацію заходів програми (“теплих кредитів”) проектом акта передбачено вилучення з порядку (використання коштів) норми щодо стимулювання населення, яке проживає в окремих квартирах багатоквартирних житлових будинків, до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредитів”, – сказано у відповіді на запит.
Таким чином, у разі ухвалення проекту постанови в розробленій агентством редакції скористатися програмою “теплих кредитів” в багатоквартирних будинках зможуть тільки об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.
Крім того, Держенергоефективності має намір врегулювати питання стимулювання впровадження електричного опалення в багатоквартирних будинках.
Так, перехід на електричне опалення буде стимулюватися тільки в тому випадку, якщо діючі схеми теплопостачання конкретного населеного пункту передбачають децентралізацію опалення з можливістю переходу на електричне в багатоквартирних будинках.
Також в такому будинку повинен бути багатозонний лічильник електричної енергії.
Станом на поточний момент документ погоджено з Мінфіном і Мінрегіонбудом та перебуває на узгодженні у Мінекономіки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас