Гройсман пояснив низькі позиції України в економічних рейтингах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пояснив низькі позиції України в економічних рейтингах

Казна та Політика
2932
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман пояснює низькі позиції України в економічних рейтингах відсутністю протягом десятиліть необхідних змін і реформ.
Про це він сказав на спільному брифінгу з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.
“Є різноманітні рейтинги, де ми не є лідерами, на превеликий жаль. Про що це говорить? Це говорить про хронічну відсутність необхідних змін і реформ десятиліттями, що призвело до того, що ми, з одного боку, є чудовою європейською країною з прекрасними можливостями, а з іншого боку – відсутність необхідних змін, які треба було робити багато років тому, призвела до того, що ми маємо сьогодні”, – сказав він.
Гройсман уточнив, що вважає період з 2004 по 2014 рік періодом втрачених можливостей.
Він зазначив, що до 2014 року Україна прийшла ослабленою в результаті неефективної державної політики і неправильно визначених пріоритетів.
Прем’єр сказав, що вважає низькі економічні рейтинги України для себе викликом і завданням змінити ситуацію, змінити тренд, який склався в відношенні країни протягом багатьох років.
Він вважає спільним завданням влади прийняття необхідних рішень і їх якісну імплементацію для здійснення якісних змін у країні.
Гройсман висловив упевненість, що Україна зможе в майбутньому зайняти гідне місце в Європі і в світі.
Україна, піднявшись на 16 позицій, зайняла 150-е місце з 180 країн у світовому рейтингу економічної свободи, підготовленому The Heritage Foundation.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас