Citigroup, JPMorgan заборонять власникам кредитних карток купувати за їх допомогою біткойни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup, JPMorgan заборонять власникам кредитних карток купувати за їх допомогою біткойни

Фондовий ринок
339
Три великі американські банки оголосили, що більше не мають наміру дозволяти своїм клієнтам оплачувати купівлю біткойнів за допомогою кредитних карток, пише газета The Wall Street Journal.
Курс біткойна на минулому тижні впав на 20%. У понеділок криптовалюта подорожчала на 1%, до $8267,27.
Citigroup Inc. повідомила в п’ятницю, що буде блокувати придбання криптовалюти за допомогою випущених нею кредитних карток, причому це стосуватиметься клієнтів по всьому світу.
“Ми продовжимо коригувати нашу політику відповідно до розвитку ситуації на ринку”, – заявив представник банку.
Про заборону оплати купівлі біткойнів за допомогою кредитних карток також заявили JPMorgan Chase і Bank of America Corp. (BofA).
У січні до аналогічних заходів вдався банк Capital One Financial Corp.
Основні побоювання у банків викликає можливість зростання “поганих” боргів за кредитними картками в разі втрат клієнтів через зниження курсу біткойна, пише WSJ.
Списання фінінститутів за кредитними картками зростають в останні роки у зв’язку з низкою факторів, у тому числі у зв’язку з ослабленням стандартів кредитування. Побоювання у інвесторів викликає те, що це відбувається в умовах сильної економіки і низького безробіття.
Деякі американські банки вже зробили низку кроків для обмеження зростання втрат за кредитними картками, і обмеження купівлі за їх допомогою біткойнів є ще одним кроком у цьому напрямку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас