Intel вирішила продати свій AR-підрозділ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel вирішила продати свій AR-підрозділ

Фондовий ринок
572
Компанія Intel, за деякою інформацією, продає контрольний пакет акцій свого бізнес-підрозділу, що працює з технологією доповненої реальності. Судячи з усього, планам корпорації вже в цьому році випустити смарт-окуляри під брендом Vaunt, збутися не судилося, пише Bloomberg.
Intel сподівається продати свій AR-бізнес за $350 млн, сказало Bloomberg джерело, знайоме з ситуацією. Плани компанії не є публічними, повідомляє агентство. Представник Intel відмовився від коментарів. Підрозділ, який імовірно планується продати, розробляє смарт-окуляри, що підключаються до смартфона по Bluetooth. Користувачі зможуть бачити інформацію за допомогою лазерного променя, що відбивається від лінз.
Випуском продукту мала займатися тайванська компанія Quanta Computer. Усередині Intel технологія відома як Superlite, але бізнес, який буде проданий, швидше за все, називатиметься Vaunt.
Intel вже відмовилася від деяких своїх споживчих продуктів, коли їй не вдалося добитися успіху на ринку натільних пристроїв. Тепер компанія має намір залучати інвесторів, які можуть зробити вклад у цей бізнес, маючи надійні канали продажів, галузеві або дизайнерські знання, замість звичайних фінансистів.
За оцінками Goldman Sachs, світовий ринок обладнання для доповненої і віртуальної реальності може оцінюватися в суму до $110 млрд до 2025 року, при цьому виручка від профільного програмного забезпечення складе ще $72 млрд.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас