День Фінансів, 2 лютого: Порошенко без заводу, новий стандарт для автогазу, 800 тис. за "сірі" айфони, «вишки Бойка» на продаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День Фінансів, 2 лютого: Порошенко без заводу, новий стандарт для автогазу, 800 тис. за "сірі" айфони, «вишки Бойка» на продаж

1026
У п’ятницю, 2 лютого, багато новин було навколо траншу МВФ {Бути чи не бути – ось питання}. Як експерти, так і НБУ намагалися спрогнозувати, як рішення МВФ позначиться на економіці і гривні:
Ось такої думки експерт – Президент Європейської бізнес-асоціації:
“Очікуємо на кінець 2018 року 29,5 грн/$1, на кінець 2019 року – $30,5 грн/$1”, – сказав він під час традиційного обговорення макропрогнозу на рік Європейської бізнес асоціації (ЄБА) у Києві. При цьому він зазначає, що без грошей МВФ може бути, звичайно, гірше, набагато гірше.
А ось, що з цього приводу кажуть в НБУ:
У Нацбанку впевнені, що дострокове припинення співпраці з Міжнародним валютним фондом може посилити девальваційні очікування і загрожує зростанням імовірності проблем з обслуговуванням зовнішніх позик. Нагадаємо, у 2018-2020 роках уряд і НБУ повинні заплатити за зовнішніми боргами понад 16 млрд доларів.
До речі, НБУ різко погіршив прогноз золотовалютних резервів. Регулятор вважає, що зовнішні виплати за держборгом в умовах обмеженого фінансування Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних фінансових організацій призведуть до зниження золотовалютних резервів.
А поки триває обговорення щодо траншу…
Росія відібрала у Порошенка завод у Криму. Уряд Росії перевів у федеральну власність “націоналізований” Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе, який належить президенту Петру Порошенку.
В Україні почав діяти новий стандарт якості автогазу. З 1 лютого в Україні почав діяти новий стандарт якості автогазу. Його вимоги значно вищі за чинний досі ДСТУ.
Українець відшкодував державі 800 тисяч за “сірі” айфони. Громадянин, який незаконно ввіз 203 айфони, повернув державі несплачені податки у розмірі 800,9 тис. грн.
Україна може продати захоплені Росією в анексованому Криму самопіднімальні бурові установки – так звані “вишки Бойка”. Про це сьогодні на брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.
Гройсман розповів широкій громадськості, чому 2017 рік став знаковим для зростання бізнесу в Україні. Зокрема, американського.
Кабмін зібрався позичити у китайців $7 млрд. Зазначимо, Китай входить у десятку країн – найбільших торговельних партнерів України. Найбільшою статтею українського експорту до Китаю є продовольство.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас