Бульбашка криптовалют почала лопатися: Bitcoin різко подешевшав - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бульбашка криптовалют почала лопатися: Bitcoin різко подешевшав - Bloomberg

Фінтех і Картки
9362
Вартість популярної криптовалюти вперше з минулого листопада опустилася нижче 8 тисяч доларів.
У грудні Bitcoin досяг максимальної вартості в розмірі 19,5 тисячі доларів після введення регульованих ф’ючерсних контрактів у США. Але тепер криптовалюта втратила половину своєї ціни через цілукупу негативних новин і сумнівів щодо майбутнього індустрії електронних грошей.
Про це пише Bloomberg, нагадуючи про посилення регуляторних загроз в Індії, Південній Кореї, Китаї і США. Крім того, вартості Bitcoin зашкодила велика крадіжка на суму 500 мільйонів доларів з японської обмінної платформи Coincheck Inc, а також зростання страхів щодо маніпуляції ціною. Нещодавно і Facebook заборонив рекламувати на своєму сайті криптовалюти.
Сьогодні японські правоохоронці влаштували рейд в офісі Coincheck, конфіскувавши документи і комп’ютери, які фігурують як докази у справі за фактом крадіжки, що сталася тиждень тому.
Аналітик Forextime Ltd Лукман Отунуга вважає, що у Bitcoin серйозні проблеми. А подальша втрата впевненості через погрози з боку регуляторів може ще більше зменшити апетити інвесторів.
Експерт Roubini Macro Associates Нуріель Роубіні вважає, що Bitcoin – “батько всіх бульбашок”. І його власна мильна бульбашка почала лопатися.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас