Регіональні аеропорти можуть передати в концесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регіональні аеропорти можуть передати в концесію

Казна та Політика
268
Міністерство інфраструктури у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) мають намір вивчити питання розвитку регіональних аеропортів України за допомогою державно-приватного партнерства.
Про це розповів Джейсон Пеллмар, керівник IFC в Україні, Білорусі та Молдові.
Зокрема, топ-менеджер повідомив, що IFC отримала запит від уряду в особі Мінінфраструктури допомогти розвивати регіональні аеропорти. Оскільки це важливий напрямок роботи з розвитку туризму та поліпшення логістики всередині країни.
“Не секрет, чим більший такий аеропорт, тим краще для країни, тим сильніший імпульс для розвитку. І тим більше він комерційно привабливий. Деякі приклади таких регіональних аеропортів включають Запоріжжя і Херсон”, – зазначив Пеллмар.
За словами керівника IFC, найважливіше, що потрібно пам’ятати, – це те, що кваліфіковані приватні оператори більш ефективні в управлінні і розвитку аеропортів, ніж держава.
Разом з тим, поки що, за його словами, список регіональних аеропортів, які могли б бути передані в концесію, не сформований.
“Спочатку нам треба зробити попередню оцінку кожного аеропорту і скласти список відповідно до комерційної складової. Питання важливе для Мінінфраструктури та важливе для нас, і ми збираємося почати цю роботу”, – підкреслив Джейсон Пеллмар.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас