Eco Marine обладнає вантажні судна сонячними вітрилами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Eco Marine обладнає вантажні судна сонячними вітрилами

Енергетика
612
Японська компанія Eco Marine обіцяє обладнати вантажні кораблі універсальними вітрилами. Вони дозволять відразу використовувати і енергію вітру, і енергію сонця, пише Clean Technica. Вони зможуть забезпечувати корабель енергією, наприклад, в порту або допомогти двигунам під час плавання, виконуючи роль звичайних вітрил.
Компанія хоче об’єднати вітрила з сонячними батареями. Мережі з таких жорстких сонячних вітрил, за планами компанії, будуть встановлюватися на вантажні кораблі. Вони будуть синхронізуватися з бортовими сховищами енергії і системами її розподілу. Очікується, що це знизить витрати на вантажоперевезення.
Протягом 2018 року компанія буде проводити тести і робити розрахунки, щоб підтвердити економічну доцільність свого рішення. В рамках таких тестів вітрила встановлять на кілька балкерів – спеціальних кораблів, призначених для перевезення вантажів насипом, наприклад, зерна, руди, вугілля. Ці тести дадуть зрозуміти, скільки енергії руху можна отримати з таких вітрил і яку ефективну кількість сонячних панелей можна на них розмістити. Після цього буде обраний вже один вантажний корабель, який повністю обладнають цією системою і піддадуть випробуванням тривалістю 12-18 місяців.
Прибережні і океанські вантажні судна є значними джерелами глобальних викидів CO2. У компанії вважають, що ініціативи щодо зменшення їх впливу на навколишнє середовище будуть схвалюватися і суспільством, і інвесторами. За межами територіальних вод судноплавство практично не регулюються, що дозволяє легко ігнорувати урядові директиви і політику в сфері обмеження викидів. Але поки перехід на відновлювану енергію для судноплавних компаній не вигідний, вони не будуть нічого міняти. Тому Eco Marine хоче зробити сонячні вітрила не тільки екологічною ініціативою, але і економічно вигідним рішенням.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас