На рівні Сінгапуру та Швейцарії: у НБУ запевняють, що Україну хвалять за боротьбу з відмиванням грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На рівні Сінгапуру та Швейцарії: у НБУ запевняють, що Україну хвалять за боротьбу з відмиванням грошей

Казна та Політика
315
Комітет експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL) визнав Україну надійною країною у питаннях боротьби з відмиванням коштів, повідомив Національний банк України (НБУ) на веб-сайті.
Згідно з повідомленням, 30 січня MONEYVAL оприлюднив звіт за результатами п’ятого раунду оцінки України.
Звітом підтверджено, що Україна є надійною юрисдикцією в питаннях боротьби з відмиванням коштів, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення, не вимагає спеціальних контрольних заходів з боку MONEYVAL та FATF.
Крім цього, звіт акцентує увагу на високому рівні регуляторної та наглядової діяльності за банківським сектором.
“Національний банк має хороше розуміння ризиків, застосовує ризик-орієнтований підхід під час нагляду за банками, докладає значних зусиль для забезпечення прозорості бенефіціарних власників у банках та недопущення злочинців до управління і володіння банками”, – зазначено у звіті.
Експерти Ради Європи також високо оцінили роль НБУ щодо впровадження ризик-орієнтованого підходу до побудови системи протидії відмиванню коштів у банківських установах.
НБУ має комплексне розуміння ризиків, пов’язаних з відмиванням коштів по кожному банку і добре розуміє ризики банківського сектору в цілому”, – констатується в документі.
Крім того, експерти відзначили високий рівень протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму банківським сектором країни порівняно з небанківським.
“Банківський сектор демонструє більш детальне розуміння ризиків фінансового моніторингу і застосовує більш комплексні заходи контролю, які краще забезпечують виявлення і контроль відповідних загроз. Небанківські фінансові установи продемонстрували вузьке коло заходів, що застосовуються ними для мінімізації виявлених ризиків”, – наголошується у звіті.
За моніторинговим режимом Україна знаходиться на рівні таких країн-членів FATF, як Австралія, США, Канада, Сінгапур, Данія, Швеція і Швейцарія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас