Кубів розповів, коли в Україні запрацює експортно-кредитне агентство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кубів розповів, коли в Україні запрацює експортно-кредитне агентство

Казна та Політика
204
Кабінет міністрів очікує запуску Експортно-кредитного агентства (ЕКА) до червня 2018 року, повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).
“Ми очікуємо, що в лютому проекти установчих документів ЕКА схвалить уряд, а потім протягом найближчих чотирьох місяців завершиться і весь юридичний процес, пов’язаний зі створенням агентства. Після цього вже почнеться відбір відповідних кваліфікованих фахівців”, – цитує прес-служба першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.
Урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності схвалив проекти установчих документів ЕКА. Планується створити агентство у формі публічного акціонерного товариства (ПАТ).
Відповідальним за розміщення акцій приватного акціонерного товариства визначається Мінекономрозвитку. Кількість акцій в першому випуску складе 200 тис. Статутний капітал агентства складе 200 млн грн і буде забезпечуватися за рахунок коштів державного бюджету, повідомило міністерство.
Цим же рішенням урядовий комітет схвалив статут ЕКА, положення про наглядову раду, правління, ревізійної комісії, порядок проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду членів наглядової ради ЕКА.

Довідка Finance.ua:

  • Передбачається, що в сферу діяльності ЕКА буде входити підтримка експорту робіт, послуг українського походження, а також низки товарних груп переробної промисловості.
  • Засновником та акціонером заявлений Кабмін, якому буде належати не менше 50% статутного капіталу +1 акція.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас