Україна стала країною-учасницею Пан-Євро-Мед — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна стала країною-учасницею Пан-Євро-Мед

Казна та Політика
472
Україна з 1 лютого набула повноправного членства в Регіональній конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила визначення походження (Пан-Євро-Мед).
Про це повідомила торговий представник України Наталія Микольська на своїй сторінці в Facebook.
Частка українського експорту в країни-учасниці Пан-Євро-Мед вже зараз становить 58,9%, з них 40,3% – в країни ЄС.
Країни-учасниці Конвенції можуть використовувати матеріали і сировину один одного без втрати преференційного статусу походження (двостороння і діагональна кумуляція).
При виробництві товарів в Україні можна закуповувати сировину і комплектуючі в країнах-учасницях Конвенції, з якими Україна уклала угоди про вільну торгівлю, а вже готову продукцію експортувати іншим членам Конвенції, використовуючи ефект діагонального накопичення при встановленні преференційного статусу товару.
Відповідно, і українські матеріали і комплектуючі можуть використовуватися у виробництві в країнах-учасницях Конвенції для подальшого експорту в вигляді складових готової продукції.
“Це також нові можливості для участі українського бізнесу в регіональних ланцюжках доданої вартості. Наступний крок – імплементація Конвенції. Це диверсифікує наш експорт як з точки зору географії, так і з точки зору кошика товарів, – збільшиться обсяг поставок на ринок ЄС”, – зазначила Микольська.
Конвенція також дозволить розширити присутність українських товарів на ринках третіх країн, з якими укладено угоди про вільну торгівлю, а саме ЄС, ЄАВТ, Чорногорія, Молдова і Македонія.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас