День Фінансів, 31 січня: 2,5 млрд грн за 4-G, звільнення Насірова, митний союз сепаратистів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День Фінансів, 31 січня: 2,5 млрд грн за 4-G, звільнення Насірова, митний союз сепаратистів

1161
Середа, 31 січня. Знаменний день на шляху України до 4-G, сумний для Насірова, і важливий для автомобілістів.
4G-частоти за 2,5 млрд. Мобільні оператори “Київстар”, “Vodafone-Україна” і lifecell отримали ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології IMT у смугах радіочастот 2510-2545 МГц, 2565-2570 МГц, 2630-2665 МГц, 2685-2690 МГц. Особами, які отримали право на торги з голосу від імені операторів, відповідно стали: Петро Чернишов, Олег Проживальський та Ісмет Язиджи.
На хвилиночку… Поки в Україні «семимильними кроками» намагаються впровадити 4-G, за межами нашої країни виходить оновлена версія легендарної Nokia 3310, у Кореї створюють гнучкі батареї, інженер Стенфорд розробляє новий спосіб конверсії сонячного тепла, а НАСА збирається використовувати блокчейн для дослідження космосу.
Прощавай, Насіров. Кабінет Міністрів звільнив Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби. Зазначимо, на посаду голови ДФС (за результатами відкритого конкурсу) Насіров був призначений ще 5 травня 2015 року.
«Нема чого ділити». Лідери самопроголошених “ДНР” і “ЛНРпідписали угоду про створення єдиного митного простору. Захарченко заявив, що це початок нового етапу у відносинах двох “республік”. “Ці документи – старт нового етапу розвитку відносин між нашими республіками. Завдяки їм наша економічна взаємодія буде розвиватися і міцніти. Протокол про наміри дозволить більш тісно співпрацювати, що покаже всім нашим ворогам – ми єдині і неподільні”, – заявив Захарченко.
Мінус 5 офшорів. Кабінет Міністрів України виключив Естонію, Латвію, Грузію, Угорщину, Мальту з ризикових країн в частині контролю над трансфертним ціноутворенням. В уряді вважають, що дохід, отриманий резидентами Естонії, Латвії та Грузії, з джерелом походження з України не є об’єктом оподаткування, бо момент оподаткування виникає на етапі розподілу прибутку, а не його отримання.
Розслідування проти Apple. Кілька державних структур США почали розслідування за фактом приховування компанією Apple інформації про уповільнення в смартфонах попередніх поколінь на предмет порушення виробником законодавства про ринок цінних паперів. Зокрема, уряд вимагає від компанії інформацію про те, чи були з її боку попередження про заплановане уповільнення.
Гірськолижний курорт за $500 млн. ТОВОККО-рітейл” планує в 2019 році розпочати будівництво гірськолижного курорту у Славському Сколівського району Львівської області, повідомив голова об’єднаної територіальної громади (ОТГ) Славське Володимир Бега. Весь комплекс буде включати до 65 км гірськолижних трас. Загальний термін реалізації проекту становить три-п’ять років, обсяг інвестицій — до $500 млн.
Авто без податку на розкіш. До 1 лютого МЕРТ України повинно опублікувати на своєму офіційному сайті повний перелік автомобілів, що обкладаються податком на розкіш. До того визначити, які саме марки не потраплять під його дію, можна лише приблизно.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас