Кредити в Україні повинні стати доступнішими – Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредити в Україні повинні стати доступнішими – Гройсман

Кредит&Депозит
550
Національний банк України (НБУ) повинен знизити облікову ставку. Про це під час засідання Кабінету міністрів заявив голова уряду Володимир Гройсман, пише Сьогодні.
“Потрібно знижувати облікову ставку за кредитами. Вони повинні бути доступними для економіки. Це питання до Національного банку”, – зазначив Гройсман.
Нагадаємо, з 26 січня НБУ підвищив облікову ставку до 16% річних. Рішення ухвалили через зростання цін в Україні, що перевищило прогнози – підвищення “ціни грошей” покликано приборкати інфляцію.
В НБУ також попередили, що якщо не буде суттєвих ознак зниження інфляційного тиску, облікова ставка може піднятися ще вище.
Втім, економісти не вважають, що підвищення облікової ставки призведе до зростання відсотків за кредитами для населення та бізнесу.
Національний банк використовує облікову ставку як орієнтир, скільки повинні коштувати гроші. Крім того, вартість рефінансування банків також визначається обліковою ставкою НБУ – при зниженні ставки банкам доведеться витрачати менше грошей на обслуговування рефінансування.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас