Автомобілі, які кинули виклик Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі, які кинули виклик Tesla

Технології&Авто
2834
Ні для кого не секрет, що сьогодні найактивнішими «плагіаторами» є китайці. Однак, це зовсім не означає, що автогіганти зі світовим ім’ям і бездоганною репутацією не підглядають в ескізи конкурентів. Насправді багато хто грішить легким піратством, історія якого стара як автомобільний світ…
Претенденти швидші, розкішніші, їх потрібно менше заряджати, а проїдуть вони на одній зарядці більше. Є тільки один нюанс: Tesla давно вже в серії, а конкуренти все ще на випробуваннях
Tesla Motors викликає суперечливі почуття: для обожнювача вона, як і інші дітища Ілона Маска, є мало не фетишем, скептик скаже, що компанія збиткова, і згадає про 90% браку. Вірно одне: засновники Tesla стали першими, хто зрозумів, що продавати «зелені» технології зручніше під соусом розкоші, а не аскези. Model S і X стали першими люксовими електромобілями – це виявилося 100% попаданням «в яблучко» і було так сміливо, що майже шість років Tesla існувала, немов у вакуумі – інші автокомпанії просто не наважувалися зробити щось подібне. Але тепер вони, нарешті, готові взяти реванш і відбити у першопрохідника частину ринку. Експерти склали підбірку майбутніх конкурентів Tesla.
Компанія Lucid Motors залучила як колишніх співробітників Tesla Motors – Бернарда Тце, Пітера Роулінсона, Пітера Хасенкампа, так і шеф-дизайнера Mazda Дерека Дженкінса, а також Брайна Барона, який раніше займався виробничими питаннями в BMW. Це сильна команда, яка поставила за мету створити ще більш розкішний і стрімкий седан в порівнянні з Tesla Model S.
Автомобілі, які кинули виклик Tesla
Модель Air має з’явитися в 2019 році: електромобіль буде коштувати $160 000, розганятися до 100 км/год всього за 2,5 сек. і матиме запасу ходу в 650 км.
Jaguar XJ
Автомобілі, які кинули виклик Tesla
Ще через рік британці мають намір атакувати іншу модель Tesla – Model S – за допомогою флагманського седана XJ – він стане електромобілем. Невідомо навіть, чи будуть доступні традиційні дизельні і бензинові двигуни в новій генерації машини.
Подробиць про XJ поки небагато: очевидно, технологічно він буде схожий з електрокросовером I-PACE. Машина отримає два двигуни і повний привід. Запас ходу повинен скласти 500 км.
Jaguar I-PACE
Автомобілі, які кинули виклик Tesla
Перший досвід створення електрокара преміальна британська марка вирішила отримати сегменті, що зростає найшвидше – SUV. Кросовер I-PACE – прямий конкурент Tesla Model X, його поява не за горами: перші машини надійдуть у продаж всього через півроку. Потужність силової установки – 400 к.с., автомобіль розганяється до 100 км/год за 4 секунди – швидше від будь-якого бензинового конкурента.
Запас ходу становить 500 км. Звісно, головна конкурентна перевага Jaguar перед Tesla – довга і славна історія марки. Чи встоїть американський «вискочка» під натиском породистого європейського бренду?
Fisker EMotion
Одного погляду на машину достатньо, щоб зрозуміти: перед вами конкурент Tesla. У EMotion двері відкриваються, як у Model X. Звичайно, це жарт, але в Fisker налаштовані дуже серйозно: за словами засновника компанії Хенріка Фіскера, головною особливістю електрокара є запатентовані твердотільні літієві батареї. Однієї хвилини заряду має вистачити, щоб машина подолала 800 км! Звучить фантастично, проте Фіскер впевнений, що зробив революцію для всіх типів акумуляторних пристроїв – від електрокарів до смартфонів.
Якщо це дійсно так, то за компанію не доводиться хвилюватися, навіть пам’ятаючи про те, що попередня спроба побудувати суперкар закінчилася для Fisker банкрутством.
Faraday Future FF91
Автомобілі, які кинули виклик Tesla
Американський стартап представив свого «вбивцю» Tesla X в 2016 році на виставці споживчої електроніки Consumer Electronics Show в Лас-Вегасі. Через рік був показаний передсерійний прототип – 1000-сильний електрокар розганяється до 100 км/год за 2,4 секунди, що робить його найшвидшим кросовером у світі. На жаль, але далі справа застопорилася, з’явилися новини про брак коштів.
На думку видання Ars Technica, Faraday Future майбутнього не має і увійде в список підприємств, чиє існування припиниться в поточному році. Але керівництво компанії заявляє, що знайшло $1 млрд на продовження проекту.
Nio EP9
Автомобілі, які кинули виклик Tesla
Гіперкар китайсько-американського бренду Nio безпосередньо не змагається з дітищем Ілона Маска, хоча, як подивитися. У 2017 році Tesla заявила про намір відродити модель Roadster в 2020 році і зробити її найшвидшим серійним автомобілем у світі. Якщо до цього часу EP9 побачить світло, Tesla доведеться задовольнятися другим місцем.
Володіючи силовою установкою потужністю в 1360 к.с., гіперкар розганяється до 200 км/год за 7,1 сек., максимальна швидкість становить 313 км/год (швидше за все, подальший розгін припиняється електронікою). Запас ходу – 430 км. Примітно, що обидві батареї EP9 швидкоз’ємні: таким чином, не обов’язково витрачати час на їх зарядку, можна просто поміняти.
Володимир Дедей
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас