Віце-прем'єр впевнений, що нове підвищення "мінімалки" не прискорить інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр впевнений, що нове підвищення "мінімалки" не прискорить інфляцію

Казна та Політика
451
Підвищення соціальних стандартів в Україні не є причиною інфляції, оскільки підвищення зарплат і пенсій грунтується на реальних показниках, які заробляє економіка, а не на надрукованих Національним банком грошах.
Про це повідомила прес-служба віце-прем’єр-міністра України з посиланням на Розенка на сторінці в соцмережі Facebook.
“У нас постійно йдуть дискусії про ризики зростання інфляції внаслідок підвищення соцстандартів. На моє глибоке переконання, зростання мінімальної заробітної плати, зростання пенсій не є чинником інфляції. Тому що, це не той ресурс, який людина може вивести за кордон або в офшори. Це кошти, які людина несе, перш за все, в магазин, розраховується ними за товари і послуги. Тобто, це абсолютно не інфляційний ресурс”, – зазначив Розенко.
Він додав, що підвищення зарплат і пенсій засновано на реальних показниках, це реальні кошти, які заробляє економіка, а не “надруковані Нацбанком “фантики”.
Розенко зазначив, що зростання економіки дало уряду можливість підвищувати соціальні стандарти більш високими темпами, ніж зростає інфляція.
“За останніми даними Держстату, на 29-32% відбулося зростання заробітних плат в 2017 році. Таким чином, реальна зарплата, вже з урахуванням інфляції в Україні, зросла приблизно на 18-19%. Тобто темпи зростання заробітних плат були значно вищими, ніж темпи зростання інфляції”, – сказав віце-прем’єр.
Він підкреслив, що, на його думку, саме зростання зарплат — це найбільш наочний показник позитивних змін в країні.
“Вперше за останні 10-15 років ми закінчили 2017 практично без боргів із зарплати в бюджетній сфері, незважаючи на те, що вдвічі підвищили розмір мінімальної заробітної плати і заробітних плат в цілому”, – додав віце-прем’єр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас