Bombardier виграла торгову суперечку у Boeing — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bombardier виграла торгову суперечку у Boeing

Фондовий ринок
368
Комісія з міжнародної торгівлі США (USITC) встановила, що імпорт літаків Bombardier не завдає матеріального збитку американській авіабудівній галузі, повідомляє державна організація.
В результаті щодо канадського виробника не будуть застосовані антидемпінгові або компенсаційні мита, пише ЦТС з посиланням на “Авіатранспортний огляд”.
Нагадаємо, що в квітні 2017 року Boeing подав скаргу на ціновий демпінг виробника Bombardier і підтримку його урядом Квебеку (Канада). Американський виробник звинуватив Bombardier у продажу 75 літаків CS100 американській авіакомпанії Delta Air Lines за “абсурдно низькою” ціною, навіть нижче їх виробничої вартості. Міністерство торгівлі США підтвердило це звинувачення і наказало обкласти канадські літаки імпортним митом майже в 300% при їх ввезенні в країну. Проте рішення з цього питання ще повинна була підтримати USITC.
У своєму звинуваченні Boeing стверджував, що угода ставить під загрозу майбутнє Boeing 737MAX-7, що погано продаються, максимальна місткість яких становить 172 крісла, пише Air Transport World. Bombardier в свою чергу пояснила, що найбільші літаки сімейства CSeries – CS300 – менші за найменший Boeing 737 і розраховані на перевезення до 160 пасажирів; отже, ці повітряні судна не є конкурентами.
Загроза введення мит і можливе позитивне рішення USITC за претензіями Boeing призвели до переговорів щодо передачі Airbus контрольної частки в CSeries, яка нічого не коштувала європейському авіабудівникові. Авіакомпанія Delta Air Lines, дізнавшись про мита, відмовилася отримувати літаки безпосередньо з Канади, а вирішила дочекатися відкриття складальної лінії літаків CSeries на виробничих потужностях Airbus в Алабамі (США) (за умовами угоди між Airbus і Bombardier).
У свою чергу керівництво Bombardier звинуватило Boeing в спробі захоплення сегмента 100-150 місцевих літаків після оприлюднення переговорів американського авіабудівника про одержання частки у Embraer.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас