Кім Чен Ин майже витратив накопичений батьком резервний фонд країни - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кім Чен Ин майже витратив накопичений батьком резервний фонд країни - ЗМІ

Світ
1668
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин майже вичерпав резервний фонд, який дістався йому від батька, на проведення серії випробувань ядерної зброї і ракет, а також в результаті міжнародних санкцій відносно КНДР.
Про це з посиланням на два китайські джерела, які мають зв’язки із правлячою елітою Північної Кореї, повідомила корейська служба RFA.
«Через екстравагантні витрати Кім Чен Ина, резервний фонд від його батька, Кім Чен Іра, закінчується», – заявило одне з джерел видання.
Співрозмовники відзначили, що на сьомому році правління лідер Північної Кореї не має достатніх коштів для управління країною.
«Нелегко буде контролювати високопоставлених керівників Північної Кореї, які хитрі, як єноти», – заявило джерело видання.
Інформатор RFA заявив, що знайомий з керівництвом «Офісу №39» – таємної організації під керівництвом Північнокорейської робочої партії, яка приносила до бюджету КНДР від $500 млн до $1 млрд на рік за рахунок нелегальної діяльності, у тому числі контрабанди, виробництва наркотиків та міжнародного страхового шахрайства. За його словами, керівники «Офісу №39» стурбовані нестачею коштів, і високопоставлені північнокорейські чиновники знають про проблему.
Джерело зазначило, що більшість випробувань ядерної зброї і ракет Північна Корея провела під керівництвом Кім Чен Ина, на що було витрачено суттєву суму, в основному з резервного фонду глави держави.
Також влада КНДР витратилася на будівництво одного з районів в Пхеньяні, гірськолижний курорт в східній частині Північної Кореї та інші пропагандистські проекти. Додаткові проблеми приносять міжнародні санкції, які обмежили доступ КНДР до іноземної валюти.
Джерело повідомило RFA, що заборона на використання північнокорейських робітників у світі призвела до серйозного фінансового удару по Пхеньяну. Близько 100 тис. північнокорейських робітників щорічно приносили близько $500 млн доходу режиму Ина.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас