У Київраді підтримали перейменування метро "Петрівка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київраді підтримали перейменування метро "Петрівка"

Казна та Політика
3760
На засіданні постійної комісії Київської міськради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків депутати погодили проект рішення, який передбачає перейменування станції та лінії Київського метрополітену.
Про це повідомляє прес-служба Київради.
“Згідно з проектом рішення, пропонується перейменувати станцію метро “Петрівка” на “Почайна” – відповідно до назви річки “Почайна”, що є однією з найдавніших у Києві”, – йдеться у повідомленні.
Громадські обговорення відповідної пропозиції відбувалися з 1 березня до 1 травня 2017 року. До голосування долучилися 1932 особи. 73% із них підтримали перейменування.
Також відповідно до документа, “Куренівсько-Червоноармійська” лінія столичної підземки може отримати нову назву “Оболонсько-Теремківська”.
Існуюча назва відображає лише початковий проект лінії, і нині вона не проходить через місцевість Куренівку. Друга частина назви “Червоноармійська” — перестала відповідати надземній топоніміці після перейменування станції “Червоноармійська” на “Палац Україна” в 1993 році. Окрім того, у листопаді 2014 року вулиці Червоноармійській повернули історичну назву Велика Васильківська.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас