BNP Paribas - лідер у галузі сталого фінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BNP Paribas - лідер у галузі сталого фінансування

Кредит&Депозит
62
Розробляючи кілька «зелених ініціатив» та міжнародних партнерських відносин, BNP Paribas (основний акціонер UKRSIBBANK) став головним гравцем у сфері сталого фінансування. Як підкреслював Жан-Лоран Боннафе, Голова правління BNP Paribas:“Ми цілком усвідомлюємо, що банківська справа та фінанси повинні приєднуватися до побудови низько вуглецевої економіки”.
Група дотримується своїх зобов’язань щодо стабільного фінансування кількома способами.
1. Портфелі SRI (Sociallly Responsible Investment), запропоновані BNP Paribas – такі як Greenvest Bond, зареєстровані в кінці 2017 р., складаються із щонайменше 83,5% зелених облігацій. Це дозволяє клієнтам інвестувати у компанії, які працюють у певних соціальних та екологічних сферах, а також демонструють перспективний фінансовий потенціал.
2. У 2016 році BNP Paribas фінансував близько 30 установ за допомогою мікрофінансування, на загальну суму 250 млн євро на кредити (які дали користь більше 300 тис. людей).
3. BNP Paribas збільшив підтримку соціального бізнесу на 38% з 2015 до 2016 року, досягши 641 млн євро. У цілому в 2016 році підтримка Групи соціального підприємництва (включаючи мікрофінансування) становила понад 890 млн євро.
4. У 2016 році загальне фінансування відновлюваних джерел енергії зросло до 9,3 млрд євро, збільшившись на 2 млрд євро за один рік. Наша мета до 2020 року – 15 млрд євро.
5. У 2016 році Група увійшла до числа трьох найбільших гравців із зелених облігацій, випущених у євро. BNP Paribas став спільним лідером з операцій на загальну суму 2,4 млрд євро, серед яких: дві з трьох зелених облігацій компанії Iberdrola (1,75 млрд євро), призначені для рефінансування наземних вітрових електростанцій в Іспанії, лісових облігацій від IFC та перших зелених облігацій у Туреччині.
6. Наприкінці 2017 BNP Paribas була партнером трьох великих міжнародних заходів з питань зміни клімату та переходу на відновлювальну енергію: День фінансування клімату (Climate Finance Day), Технологія для планети (Tech for Planet) та Планета саміт (One Planet Summit).
За матеріалами:
Укрсиббанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас