Китайський аналог Uber хоче очолити світову транспортну революцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський аналог Uber хоче очолити світову транспортну революцію

Фондовий ринок
1187
Китайський аналог Uber — компанія Didi Chuxing — представила платформу для управління міським трафіком, яка працює за рахунок даних, що надходять від водіїв. Компанія сподівається очолити не багато не мало «світову транспортну революцію».
Водії каршерингового сервісу Didi щодня перевозять 25 млн клієнтів у найбільших містах країни. У минулому році представники Didi розповідали, як використовують свої дані, щоб передбачити піки попиту. Тоді система могла за 15 хвилин спрогнозувати, в якому районі знадобиться більше автомобілів, і водіїв туди посилали заздалегідь. «Що, якщо ми зможемо зробити це для цілих міст?» — ставив запитання тоді Пол Ван Чжанвей, спец з великих даних. І ось тепер Didi виходить на новий ринок послуг для міст саме з таким продуктом. За прогнозом Frost & Sullivan, до 2020 року обсяг цього ринку до 2020 року досягне $1,6 трлн, зазначає South China Morning Post.
Наприкінці минулого тижня Didi представила свій новий продукт — платформу для управління міськими потоками транспорту під назвою Didi Smart Transportation Brain. Головна її мета — мінімізація заторів. Але «транспортний мозок» бачить як єдину систему потоки транспорту і людей і може підказати, де оптимально встановити розумні світлофори, а яким розв’язкам допоможе тільки знесення.
І це лише початок. Плани у компанії наполеонівські. Співзасновник і голова компанії Чен Вей каже, що у Китаю зараз є унікальний шанс. «Вперше в історії у нас є найактуальніші у світі дані в галузі транспорту. Ми можемо очолити наступну світову транспортну революцію тут, у Китаї», — заявив він.
Зараз Didi співпрацює з двома десятками міст, а пілотний проект у місті Цзинань вже приніс перші добрі результати. Там встановили 344 розумні світлофори, які перемикаються в залежності від завантаженості трас. За оцінкою Didi, це заощадило жителям міста 30 тисяч годин в дорозі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас