Маск назвав дату запуску Falcon Heavy, яку планує використовувати для туристичних польотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск назвав дату запуску Falcon Heavy, яку планує використовувати для туристичних польотів

Технології&Авто
1126
Голова компанії SpaceX Ілон Маск у своєму Twitter оголосив, що перший пуск ракети-носія Falcon Heavy відбудеться 6 лютого.
“Плануємо провести перший запуск Falcon Heavy 6 лютого зі стартового майданчика “Аполлона” 39A на мисі Канаверал”, – написав Маск.
Ця ракета зможе доставляти в космос вантаж масою до 57 т. SpaceX планує використовувати Falcon Heavy і космічний корабель Dragon для приватного запуску людей навколо земної орбіти в кінці 2018 року. У минулий четвер SpaceX провела чергове успішне вогневе випробування ракети.
Раніше голова SpaceX розповів, що “корисним вантажем” на ракеті буде його спортивний електромобіль Tesla Roadster вишневого кольору, що гратиме пісню Девіда Боуї Space Oddity. Також ракета здатна долетіти до Марса, доставивши туди близько 16 тонн вантажу.
Нагадаємо, складання ракет для SpaceX не обходиться без участі українських авіаторів: раніше “Авіалінії Антонова” звернулися в Мінтранс США з проханням дозволити їм зробити позаплановий переліт вантажного літака Ан-124-100 “Руслан” з Лос-Анджеласа у Флориду для перевезення частини ракети-носія SpaceX.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас