Тіллерсон: Північний потік-2 підриває енергетичну безпеку Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тіллерсон: Північний потік-2 підриває енергетичну безпеку Європи

Енергетика
358
Державний секретар США Рекс Тіллерсон вважає, що російський проект “Північний потік-2” підриває енергетичну безпеку Європи.
Про це він заявив у Варшаві, повідомляє Onet.pl.
“Польща та США разом виступають проти “Північного потоку-2”, який підриває загальну безпеку та енергетичну стабільність Європи, надаючи Росії ще один інструмент для політизації енергетичного сектора”, – заявив Державний секретар США.
Тіллерсон наголосив, що несприйняття проекту “Північний потік-2” витікає зі спільного стратегічного інтересу.
“Ми твердо переконані в тому, що Польща, яка має в своєму розпорядженні ресурси разом з усією Європою для диверсифікації своїх енергетичних ресурсів, дуже важлива для довгострокової безпеки Європи. Саме тому ми підтримуємо ініціативи зі створення інтерконекторів для досягнення цієї мети”, – підкреслив він.

Довідка Finance.ua:

  • Проект “Північний потік-2” передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
  • Супротивники проекту – у тому числі Польща, країни Балтії та Данія – стверджують, що “Північний потік-2” збільшить залежність ЄС від “Газпрому”, який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.
  • Німеччина, головний бенефіціар проекту, підтримує “Північний потік-2” з економічних міркувань, заявивши, що він додасть ресурсів на ринок і знизить ціни. В грудні влада німецької федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія схвалила будівництво газопроводу “Північний потік-2”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас