Відкрито молекулярний вимикач алергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкрито молекулярний вимикач алергії

Світ
968
Від різних видів алергій страждають мільйони людей по всьому світу, і вчені та лікарі не перестають шукати нові засоби боротьби з нею. Команда дослідників з Данії та Німеччини виявила невідомий раніше механізм «вимикання» алергічної реакції. Про дослідження, яке може зробити революцію в своїй галузі, пише Science Daily.
Вчені сподівалися розробити підхід, який підвищив би ефективність існуючого лікування. Однак замість цього вони виявили щось зовсім несподіване — специфічне антитіло, здатне повністю інактивувати алергічні процеси. Воно є частиною складного каскаду біохімічних реакцій, в результаті якого інші антитіла втрачають здатність прикріплюватися до клітин і викликати імунну відповідь. В результаті симптомів алергії не виникає.
Ретельно дослідивши молекулярну структуру антитіла, автори відкриття змогли відтворити механізм його роботи. Ключовим елементом розвитку алергічної реакції є антитіла IgE, які при контакті з алергеном зв’язуються з імунними клітинами і ініціюють викид гістаміну. Досліджене антитіло перешкоджає зв’язуванню IgE з молекулами-ефекторами CD23 та FceRI на поверхні клітин і припиняє розвиток імунної відповіді. Крім цього, воно може видаляти антитіла, що вже прикріпилися: в експерименті на це знадобилося всього 15 хвилин.
Дослідження з клітинами крові пацієнтів, які страждають від алергії на пилок берези і отруту комах, показало, що нове антитіло може стати основою для ліків проти алергії. Причому на думку авторів роботи, вони будуть однаково ефективні проти будь-яких видів алергії, а також від астми. Сьогодні алергію вже лікують терапевтичними антитілами, але у нового є низка переваг. Воно стабільне, невелике за розмірами і може вироблятися мікроорганізмами в промислових масштабах. Причому його не обов’язково треба буде вводити за допомогою ін’єкцій: молекула буде працювати і при вдиханні або проковтуванні.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас