НБУ висловився щодо політики в сфері запровадження безготівкових розрахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ висловився щодо політики в сфері запровадження безготівкових розрахунків

Фінтех і Картки
314
Національний банк підтримує консолідацію державної політики в сфері запровадження безготівкових розрахунків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Національний банк підтримує проект постанови Кабінету Міністрів “Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання з прийому електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)”, розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі спільно з Національним банком на виконання вимог закону “Про платіжні системи та переказ коштів в Україні”.
На думку НБУ, цей документ сприятиме забезпеченню права українців на вільний вибір способу оплати і широкому розвитку платіжної інфраструктури.
“Його норми зобов’язують продавців товарів і постачальників послуг надавати клієнтам можливість роздрібних безготівкових розрахунків за товари або послуги. Безготівкова оплата забезпечує зручність, швидкість і надійність обслуговування. Крім того, для клієнта безготівкові розрахунки є безпечними, а для держави – прозорими, а також дозволяють оптимізувати витрати на готівковий оборот”, – повідомили в Нацбанку.
Директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Олександр Яблунівський зазначив, що в останні роки істотно збільшилася кількість українців, які вважають за краще безготівкові розрахунки.
“Безготівкові платежі стали невід’ємною частиною повсякденного життя, українці поступово звикають платити платіжною карткою в магазинах, аптеках, кафе, на автозаправних станціях. Але якщо у великих містах ця послуга більш доступна, то в невеликих населених пунктах може взагалі не бути торгових точок, оснащених платіжними терміналами. Тому ми всебічно підтримуємо прийняття проекту цієї постанови”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас