Южаніна розкритикувала оцінку ДФС про мільярдні збитки від запровадження податку на виведений капітал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Южаніна розкритикувала оцінку ДФС про мільярдні збитки від запровадження податку на виведений капітал

Казна та Політика
528
Голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна розкритикувала раніше озвучену начальником Офісу великих платників податків Євгеном Бамбізовим оцінку бюджетних втрат від введення податку на виведений капітал у 80 млрд грн на рік.
“Він назвав всю цифру податку на прибуток, що сплачується до держбюджету. Або він не знає, що система сплати цього податку, державної частки, залишається для держпідприємств, тобто держпідприємства будуть сплачувати податок на прибуток. І не розумію, чому він не підрахував всі інші платежі, які будуть обкладатися податком на виведений капітал”, – сказала вона.
Крім того, вона наголосила, що податком на виведений капітал передбачається обкласти не тільки дивіденди, сплачені юридичними особами.
Читайте также: При введенні податку на виведений капітал втрати бюджету можуть перевищити 80 млрд грн – експерт
За її словами, парламентський комітет зберігає оцінку можливих втрат на рівні 20 млрд грн на рік у разі запровадження нового податку.
Вона також додала, що запровадження податку на виведений капітал дозволить упорядкувати виплату дивідендів, лібералізувати та зробити більш прозорим цей процес.
Раніше повідомлялося, що у грудні на зустрічі з бізнесом президент України Петро Порошенко заявив, що податок на виведений капітал планують запровадити з 2019 року. За його словами, втрати державного бюджету можуть становити 20-23 млрд грн.
Нагадаємо, раніше начальник Офісу великих платників податків Євген Бамбізов заявляв, що бюджет після запровадження податку на виведений капітал може втратити більш ніж 80 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас