При введенні податку на виведений капітал втрати бюджету можуть перевищити 80 млрд грн - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При введенні податку на виведений капітал втрати бюджету можуть перевищити 80 млрд грн - експерт

Фондовий ринок
943
Втрати бюджету після введення податку на виведений капітал можуть досягти 80 млрд грн.
Про це заявив начальник Офісу великих платників податків Євген Бамбізов.
“Я б обережно підходив до питання введення податку на виведений капітал. У нас в 2017 році були безпрецедентні темпи зростання щодо декларування податку на прибуток великими платниками податків. Обсяг декларування зріс на 46% в порівнянні з 2016 роком. Що стосується оплати, то ми перевищили рівень в 2017 році на 30%. Це серйозні гроші. Тому розрахунки, які наводять деякі експерти, про те, що втрати можуть скласти близько 20-30 млрд гривень, не зовсім правдоподібні. Якщо такі темпи зростання щодо декларування та сплати податку на прибуток будуть зберігатися, то втрати можуть бути близько 80 млрд гривень, а то й більше”, – говорить він.
Крім того, Бамбізов звернув увагу на те, що більшість експертів забувають, що податку на виведений капітал доведеться замінити собою два інші податки: на прибуток і на виплату доходів нерезидентам, так званий податок на репатріацію.
“Зараз великий бізнес платить близько 5 млрд гривень на рік тільки податку на репатріацію”, – підкреслив керівник офісу.
До того ж, за його словами, на сьогодні питання подвійного оподаткування чітко регламентовані і закріплені в конвенціях про уникнення подвійного оподаткування, які доведеться переглянути в разі впровадження змін. Тим часом, це значна кількість документів, за кожним з яких – роки роботи і переговорів з іншими країнами.
“Тут необхідно прийняти виважене рішення, – сказав Бамбізов. – Чи готові ми йти на серйозні втрати в наповненні держбюджету, чи є компенсатори і чи не ляжуть вони додатковим тягарем на плечі платників податків?”
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас